Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pa, fruita i carn KM 0 a la Setmana Bio en els centres escolars

Prop de 150 alumnes que utilitzen el servei de menjador dels centres escolars de l’Alta Ribagorça gaudiran durant aquesta setmana de productes locals i de proximitat en el marc de la Setmana Bio a les escoles

DILLUNS 21 OCTUBRE 2019

Prop de 150 alumnes que utilitzen el servei de menjador dels centres escolars de l’Alta Ribagorça  gaudiran durant aquesta setmana de productes locals i de proximitat en el marc de la Setmana Bio a les escoles impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que coordina la gestió dels menjadors escolars, ha treballat amb les empreses de servei, Alessa i l’Ajuntament de Vilaller, la incorporació de  cinc productes KM 0 en els menús escolars. És el cas de la carn de la Ribagorça, les pomes de Llesp, el pa artesà del Forn de Vilaller i les maduixes de Siscarri.

Segons la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, l’adhesió a la campanya implica que tots els centres ofereixin el mateix producte local, afavorint un consum responsable, sostenible i respectuós i al mateix temps es doni a conèixer els productors entre els més joves.

Tast de productes càrnics

Paral·lelament, avui s’ha realitzat un tast de productes càrnics entre els prop de 60 alumnes de tercer d’ESO de l’IES del Pont de Suert. La iniciativa, gestionada a través del cicle formatiu de grau superior d’Educació i Control Ambiental, ha consistit en una xerrada i un taller sobre la carn de corder i vedella de la comarca. La jornada s’ha iniciat amb una breu xerrada sobre l’impacte que genera en el medi ambient el consum de productes procedents de destinacions molt allunyades del nostre entorn i com aquests quilometratge es tradueixen en tones de CO2 emeses i ha conclòs amb un tastet de mini hamburguesa i pinxo de corder cuinat pels responsables del projecte.

Galeria d'imatges

Document Actions