Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escorxador comarcal

La titularitat de l’establiment la té l’Ajuntament del Pont de Suert cedida en ús i gestió al Consell Comarcal.

L’Escorxador del Pont de Suert, ubicat a la Ctra. N-230, P.K. 121,5; es troba inscrit al Registre General de Sanitat (RGS) amb el núm. 10.05473/L, al Registre Sanitari d’Indústries i Productes alimentaris de Catalunya (RSIPAC) amb el núm.10.4853/CAT i al Registre de Productors de Residus Industrials amb el núm. P-45020.I. Disposa també d’autorització del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) per sacrificar bovins dins la producció ecològica, número de registre CT/1141/E.

Definició i objectius generals

L’Escorxador del Pont de Suert disposa d’autorització per al sacrifici d’animals de les següents espècies:

  • ovina
  • caprina
  • bovina
  • porcina

Els objectius generals del servei consisteixen en oferir als carnissers i als ramaders de la comarca, la possibilitat de poder sacrificar els seus animals en un escorxador proper al seu domicili i al mateix temps, facilitar a tots els consumidors locals, la possibilitat de gaudir d’un producte final autòcton de màxima qualitat.

 

Usuaris i sistema d’admissió

S’entén com a usuari qualsevol persona física o jurídica que vulgui utilitzar el servei de matança. Per ser reconegut com a usuari haurà d’acreditar autoritzacions establertes normativament, per a la comercialització i/o distribució de carns.
Els interessats hauran de donar-se d’alta, emplenant la butlleta d’inscripció com usuari de l’escorxador del Pont de Suert.

 

Normes generals de funcionament

  • Els dies de matança fixats són tots els dimarts i divendres laborables.
  • El termini d’entrada i recepció dels animals a l’escorxador s’estableix des del dia abans de la matança fins al mateix dia a les 7 h del matí, amb una estada màxima de 10 hores.
  • L’horari del servei de matança s’estableix entre les 7 h del matí i les 12 h del migdia, la durada del servei dependrà del nombre d’animals a sacrificar.
  • Els dimarts, el primer que es sacrificarà serà el porcí, seguidament es sacrificarà l’oví i el cabrum.
  • El divendres es sacrificaran els bovins, oví/cabrum i el porcí destinat a particulars.
  • A l’establiment es permet el sacrifici de bovins de més de 12 mesos.
  • En els moments de feinejat no hi pot haver a la sala de matança més personal que l’autoritzat: servei de matança, servei veterinari oficial i personal del Consell Comarcal.

 

Recursos humans

El servei d’escorxador compta amb diferent personal que vetlla pel correcte funcionament de les instal·lacions:

-Servei veterinari oficial, designat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
-Servei tècnic i administratiu, designat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça
-Servei de matança
-Servei de manteniment dels exteriors

 

Document Actions