10-12-2018 - 17:02
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat 22 RESTAURADORS PARTICIPEN EN LES PRIMERES “JORNADES GASTRONÒMIQUES
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

22 RESTAURADORS PARTICIPEN EN LES PRIMERES “JORNADES GASTRONÒMIQUES

per Carles Roca i Estrada darrera modificació 03/05/2011 13:08

Del proper 7 de maig al 12 de juny, 22 restaurants de la Ribagorça, tant catalana com aragonesa, participaran en les “I Jornades Gastronòmiques de la carn autèntica de la Ribagorça”, on la carn de vedella, de corder i de cavall criada a les dues Ribagorces seran les protagonistes dels menús que s’oferiran als comensals.

 
Les Jornades, organitzades per l’ADRR (Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica) i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça comptarà a la inauguració amb la presència del prestigiós chef Fermí Puig (Restaurant Drolma de l’Hotel Majestic amb una estrella Michelin, i del restaurant PetitComitè que defineix la seva cuina com a neoclàssica) a un dels restaurants participants a les jornades i serviran per donar el tret de sortida a les jornades que es preveuen que seran un èxit.   

Tal i com assenyala Joan Perelada, president de l’ADRR i un dels principals impulsors d’aquestes Jornades “Les Jornades tenen per objectiu d’una banda, promocionar la carn de la Ribagorça i convertir-les al igual que passa amb les Jornades Gastronòmiques del bolet en un important recurs turístic que ajudin a  desestacionalitzar el turisme. Tot i això, el que volem, és aconseguir que a tots els restaurants de la Ribagorça s’hi pugui trobar tot l’any productes de proximitat o km.0 

“D’altra banda, aquestes Jornades aglutinen sectors econòmics molt importants per la nostra comarca; els productors, els distribuïdors i els restauradors de la comarca. Cal ressaltar però, que les Jornades no només estan enfocades al turisme, creiem que seran una molt bona oportunitat perquè la gent dels país conegui i valori la gran qualitat de la carn que tenim aquí”.

  
Perelada també comenta que “L’agricultura i la ramaderia han sustentat tradicionalment l’economia de la zona, i mantenir-la és fonamental per a l’equilibri del territori. De fet és un dels principals àmbits d’actuació de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR)”.
 
Al territori que integra l’Associació existeixen al voltant de 250 explotacions ramaderes amb 6.500 vaques nodrissa de raça Bruna dels Pirineus i Parda de Muntanya, 65.000 caps de oví-caprí de raça Xisqueta i 300 eugues Cavall Pirinenc Català i hispà-bretó. Totes elles, races autòctones perfectament adaptades a la climatologia i recursos naturals del territori.
 
Les carns d’aquestes races sobresurten per la seva qualitat, les seves condicions beneficioses per a la salut com a important fonts de proteïnes de bona qualitat.
       
El Corder, la vedella o el cabrit són els tres productes que es promocionaran a les jornades a través de menús elaborats i acompanyats de productes del país. El preu dels menús oscil·larà entre els 25 i 39’5 euros, i en funció del restaurant hi haurà la possibilitat d’escollir tastos de les tres carns regades amb vins de primera qualitat i amb denominació d’origen. Per analitzar els resultats de les jornades, es distribuiran enquestes de satisfacció entre els participants, que entraran en un sorteig per a guanyar un lot de productes agroalimentaris i un corder envasat al buit.
 
Aquesta no és l’única actuació que es realitza des del Consell i l’ADRR per tal de fomentar el consum de productes agroalimentaris autòctons. Així per exemple, des del curs 2009/2010 els nens i nenes usuàries de menjador escolar mengen un cop per setmana carn criada i sacrificada a la comarca (590 quilos de carn al curs 2009-2010 i 506 quilos de carn fins el març de 2011). També durant aquest curs els nens i nenes van menjar durant dos mesos 350 quilos de pomes procedents de l’explotació pilot de Llesp. Un altre de les actuacions realitzades en aquest àmbit són les inversions realitzades a l’escorxador del Pont de Suert per un import de 96.000€ o la propera inversió de 30.000€ que servirà, entre d’altres, perquè es pugin sacrificar vedells de més d’un any o que sigui més fàcil l’elaboració de productes procedents del porcí.
 
Perelada també comenta que “anirem creant noves iniciatives sempre consensuades amb el sector agroalimentari de la comarca que aniran en la línea de foment dels nostres productes” .

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal