27-05-2017 - 02:32
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat L’Alta Ribagorça participa a la iniciativa Benvinguts a pagès amb una desena d’activitats programades
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

L’Alta Ribagorça participa a la iniciativa Benvinguts a pagès amb una desena d’activitats programades

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 17/05/2017 13:36

Del 3 al 5 de juny, l’Alta Ribagorça acull la iniciativa Benvinguts a pagès impulsada pel DARP i que compta amb el suport del Consell Comarcal i de productors i empresaris de la comarca.

El Pont de Suert, 16 de maig del 2017- Del 3 al 5 de juny, l’Alta Ribagorça acull la iniciativa Benvinguts a pagès impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i que compta amb el suport del Consell Comarcal i de productors i empresaris de la comarca.

Prop d’una desena d’activitats s’han programat durant els tres dies de l’esdeveniment amb l’objectiu d’ensenyar com i on es produeix allò que mengem. Les explotacions agràries Casa Farré d’Avall i la Formatgeria de Taüll se sumen a la iniciativa per mostrar, respectivament, el procés d’engreix de vaques o l’elaboració de formatges. També el Parc de les Olors, ubicat a Vilaller, obrirà les portes de la finca agrícola de plantes aromàtiques i medicinals.

Sota l’etiqueta de producció ecològica, les explotacions mostraran el procés d’elaboració dels seus productes i donaran l’opció de comprar in situ. Per reforçar la campanya, diversos establiments hotelers faran descomptes d’entre un 10 i un 15%. En alguns allotjaments, hi ha la possibilitat de  visitar de forma gratuïta les explotacions ramaderes pròpies  o collir productes d’hort ecològics per degustar-los a taula.  En aquest sentit, tres restaurants oferiran productes de proximitat als menús .

Com a activitats complementàries, hi haurà una degustació gratuïta de productes, com la secalloneta de corder de raça xisqueta. Per la seva banda, la Biblioteca del Pont de Suert ha preparat el Racó Bio, amb llibres i bibliografia relacionada amb la producció i alimentació ecològica. Així mateix, s’organitzaran visites a les exposicions permanents i audiovisuals de la Casa del Parc de Boí i el Centre d'Informació de Senet o per conèixer animals de granja a l’ Espai de Vida i Natura de Barruera.

El Consell Comarcal i els col·laboradors han volgut enfortir la campanya amb un sorteig d’una nit en un allotjament, un menú  per a dos persones i un circuit termal entre els visitants. Les dates per participar-hi són del 3 al 10 de juny i caldrà que es pugi una imatge a la pàgina de Facebook I es comparteixi amb l’etiqueta #pagesaltaribagorça.

Les empreses que formen part d’aquesta iniciativa són: Casa Farré d’Avall (Barruera), La Formatgeria de Taüll (Taüll), Parc de les Olors-Prat de Sala (Vilaller), Apartaments la Peguera (Boí), Balneari Caldes de Boí, Casa Coll (Barruera), Casa Hortal-Pubill (Barruera), Hotel Farré d’Avall (Barruera), Hotel Flor de Neu (El Pont de Suert), Casa Prades (El Pont de Suert), El Ventador (Barruera), Restaurant Edelweiss (El Pont de Suert), Carnisseria Porté-Espot (Vilaller), Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, La Rutlla (Barruera), Daina (El Pont de Suert), Verit Pont (El Pont de Suert) i Biblioteca del Pont de Suert.

PROGRAMA D'ACTIVITATS I EMPRESES PARTICIPANTS

 

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal