13-12-2018 - 12:42
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat El Consell Comarcal aposta per la producció agroalimentària
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

El Consell Comarcal aposta per la producció agroalimentària

per Carles Roca i Estrada darrera modificació 29/04/2011 13:50

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça destinarà 30.000€ a diferents actuacions de millora i dotació de nous equipaments a l’escorxador del Pont de Suert. Aquestes actuacions, que seran finançades per l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR) de la qual n’és president Joan Perelada, pretén continuar amb la línea de treball del Consell Comarcal apostant per la producció del sector agroalimentari de l’Alta Ribagorça.

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça destinarà 30.000€ a diferents actuacions de millora i dotació de nous equipaments a l’escorxador del Pont de Suert. Aquestes actuacions, que seran finançades per l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR) de la qual n’és president Joan Perelada, pretén continuar amb la línea de treball del Consell Comarcal apostant per la producció del sector agroalimentari de l’Alta Ribagorça.
 
Les actuacions previstes han estat consensuades amb el sector agroalimentari de la comarca per tal que aquest pugui realitzar el sacrifici dels animals a l’escorxador comarcal. Les actuacions es realitzaran abans de l’estiu i es concreten entre d’altres, en l’adquisició d’una màquina extractora de medul·la que permetrà sacrificar bovins de més d’un any.
 
Una altra de les actuacions destacades és l’adquisició d’una màquina peladora escalfadora que permetrà augmentar del nombre de caps que se sacrificaran.
 
Joan Perelada, president de l’ADRR ha comentat que aquesta inversió servirà perquè els nostres productors disposin d’un equipament amb el qual poder sacrificar els animals estalviant-se el cost de transport dels mateixos i mantenir i millorar la qualitat dels productes que s’elaboren a la comarca. “el fet de criar i sacrificar els animals a la mateixa comarca suposarà un plus a la qualitat dels productes”.
 
De fet, ja l’any passat el Consell va invertir 96.000€ en millores a l’escorxador lo qual suposa un augment del 12% en el nombre de caps sacrificats en relació a l’any anterior, passant dels 2.368 caps sacrificats al 2009, als 2.628 caps sacrificats al 2010.
 
Seguint amb línea de potenciar els productes agroalimentaris de l’Alta Ribagorça, el Consell Comarcal i l’ADRR han organitzat les “I Jornades Gastronòmiques de la vedella de la Ribagorça” que començaran el proper mes de maig i hi participaran 22 restaurants de la Ribagorça catalana i aragonesa. En aquestes Jornades el plat principal que oferiran els restaurants seran plats elaborats amb vedella criada i sacrificada a la nostra comarca.

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal