16-12-2018 - 21:29
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat El servei de menjador es reforça amb activitats complementàries per donar valor afegit al servei de monitoratge
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

El servei de menjador es reforça amb activitats complementàries per donar valor afegit al servei de monitoratge

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 04/04/2017 09:01

Representants de l’empresa van informar els assistents sobre les dinàmiques de grup, les activitats i els projectes que es duen a terme durant l’any escolar

Un grup de pares i mares van assistir recentment a la xerrada informativa sobre el projecte educatiu del servei de menjador organitzada per Alessa Catering Services. Aquesta empresa és concessionària del servei del menjador als col•legis del Pont de Suert i de la Vall de Boí, amb la col•laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

Representants de l’empresa van informar els assistents sobre les dinàmiques de grup, les activitats i els projectes que es duen a terme durant l’any escolar. Segons fonts de l’empresa adjudicatària, es vol donar un valor afegit al temps que els nens passen al menjador proposant activitats complementàries al servei de monitoratge. Per aquest motiu, s’organitzen activitats com exposicions sobre patologies alimentàries, concursos de receptes, jornades gastronòmiques i contacontes, entre altres. Els pares van valorar positivament l’ús de productes de quilòmetre zero als menús escolars i la incorporació de la Setmana Bio a la dieta dels infants. Des del 2009, el Consell Comarcal, els carnissers de la comarca i l’empresa Alessa ofereixen carn de vedella de la comarca als menús que se serveixen als menjadors escolars. Al 2010, es va introduir la poma ecològica com a segon producte autòcton. Així mateix, es treballa en la formació del personal sobre temes d’actualitat com la resolució de conflictes i les alteracions alimentàries.

El Consell Comarcal gestiona dos tipus d’ajuts individuals de menjador: un, referent a la situació socioeconòmica desafavorida de les famílies, i un segon, relatiu al fet d’ haver-se de desplaçar fora del municipi de residència. Aquest 2016, s’han tramitat 80 ajuts per a nens transportats i 38 beques que suposen una despesa de 50.000 €, amb una mitjana de menús mensuals de 1.734 àpats.

El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, es va mostrar molt satisfet per la implicació de l’empresa Alessa en les iniciatives proposades, ja que ajuden a complementar la formació als centres educatius.

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal