13-12-2018 - 12:41
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat L’escorxador comarcal de l’Alta Ribagorça va augmentar la matança un  12% durant l’any 2010
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

L’escorxador comarcal de l’Alta Ribagorça va augmentar la matança un  12% durant l’any 2010

per Estefanía del Río darrera modificació 07/02/2011 13:38

Durant l’any 2010 es van sacrificar un total de 2628 animals, 280 més que l’any 2009.

Durant l’any 2010 es van sacrificar un total de 2628 animals, 280 més que l’any 2009.

En el darrer any el Consell Comarcal va invertir un total de 92.341 €,  en millores en la instal·lació i equips, amb el suport de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR). Les inversions totals des del 2007 arriben als 275.495 €.

L’escorxador comarcal, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, va augmentar un 12% la matança respecte l’any 2009. Així l’any passat es van sacrificar un total de 2628 animals, 280 més que al 2009. Predomina el sacrifici de corders amb 2413 caps, seguit pel boví amb 111 caps i el porcí amb 104.

Segons ha comentat el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Joan Perelada, “en els últims anys, el Consell està realitzant un gran esforç econòmic i de gestió, el que ha suposat una millora en les instal·lacions i el servei. Prova d’això és que des de 2007 el Consell ha destinat un total de 275.495 € en diferents actuacions que ens han permès d’una banda, donar compliment als nous requisits normatius del sector i d’altra, millorar el servei la qual cosa s’ha traduït en un increment del 23% pel que fa al nombre de caps sacrificats respecte al 2007”.

També ha afegit que “Per a aquest any 2011, estem plantejant realitzar noves inversions per millorar les línies de sacrifici del porcí i boví amb nous equipaments que ens han de permetre augmentar el nombre de sacrificis del porcí i augmentar l’edat de sacrifici del boví. L’objectiu és convertir aquest escorxador en un equipament de referència a la Ribagorça com a punt estratègic del sector agroalimentari de la comarca”. 

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça és l’ens que gestiona l’escorxador des de l’any 1999. El manteniment i la contínua millora de les seves instal·lacions permeten oferir als ramaders i carnissers de la comarca la possibilitat de sacrificar els animals procedents d’explotacions de la comarca en un escorxador proper. També té l’avantatge d’afavorir el consum de proximitat, facilitant tant als consumidors locals com a les persones que visiten la comarca la possibilitat d’adquirir en els comerços locals, un producte autòcton de màxima qualitat.
El Consell Comarcal per tal de potenciar aquesta línea de treball està gestionant la creació d’una marca de garantia pel corder ribagorçà que permetrà als consumidors identificar la carn procedent d’explotacions de la zona.

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal