16-12-2018 - 21:25
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat L’escorxador comarcal incrementa la producció de la línia de boví en un 7% respecte al 2015
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

L’escorxador comarcal incrementa la producció de la línia de boví en un 7% respecte al 2015

per Josep Navarri darrera modificació 06/02/2017 11:51

L’escorxador comarcal ubicat al Pont de Suert, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, ha incrementat en un 7% la línia de boví i ha mantingut les altres línies.

El Pont de Suert, 6 de febrer del 2017.- L’escorxador comarcal ubicat al Pont de Suert, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, ha incrementat en un 7% la línia de boví i ha mantingut les altres línies.  Aquestes xifres  es desprenen de les dades del volum de caps gestionats a la instal·lació durant el 2016,  que ha estat de 639 oví, 6 cabrum, 9 porcí i 283 boví.
Amb l’objectiu de revitalitzar la producció ramadera de l’Alta Ribagorça i promoure els productes locals de qualitat, el Consell Comarcal hi ha realitzat actuacions de millora per un import de 6.000 euros, finançats per la Diputació de Lleida. Aquestes accions i la implicació del territori en el projecte s’han traduït en un increment en l’ús de les instal·lacions. Cal destacar, a més, que l’escorxador és un equipament estratègic per al sector agroalimentari de la comarca.
Quant a les novetats,  s’han millorat els equips d'especejament amb l’adquisició d’una serra de tall de canals de boví i porcí; s’han realitzat treballs d’arranjament en les instal·lacions de la depuració de les aigües residuals i els sistemes de bombament, i s’ha avançat en els mecanismes de neteja a pressió, revisió de rentamans, abeuradors i diferents equips.
“Amb aquestes millores podem oferir als carnissers i als ramaders locals la possibilitat de sacrificar els seus animals en un escorxador proper al seu domicili. Al mateix temps, l’objectiu principal ha estat facilitar a tots els consumidors locals la possibilitat de gaudir d’un producte final autòcton de màxima qualitat” manifesta el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero.
Per aquest any, i per consolidar l’equipament com a instal·lació de referència al territori ribagorçà, també es plantegen realitzar-hi algunes intervencions, entre les quals cal subratllar la voluntat per crear una marca que identifiqui les canals que s’han sacrificat en aquesta instal·lació. És a dir, que reconegui que aquestes canals han tingut un maneig, una alimentació i un benestar animal que les diferencia de canals arribades d’altres territoris. El conjunt d’actuacions pretén generar un major valor afegit a la ramaderia local i revitalitzar la producció ribagorçana així com la producció de proximitat.

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal