16-12-2018 - 14:54
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat La gestió de residus a l’estació de Boi Taüll arriba al fòrum internacional #wasteinprogress de Girona
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

La gestió de residus a l’estació de Boi Taüll arriba al fòrum internacional #wasteinprogress de Girona

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 23/02/2018 16:54

El projecte, iniciat l’any 2017, es troba encara en fase d’ implantació i ha suposat una millora considerable en la gestió dels residus a l’entorn de l’estació d’esquí i tot el complex hoteler.

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va participar divendres al #wasteinprogress, el fòrum internacional de gestió de residus, que acull la ciutat de Girona per presentar la implantació d’un pla estratègic que es du a terme a l’estació d’esquí de Boi Taüll a càrrec del tècnic Lluis Florit.

El projecte, iniciat l’any 2017, es troba encara en fase d’ implantació i ha suposat una millora considerable en la gestió dels residus a l’entorn de l’estació d’esquí i tot el complex hoteler. És una iniciativa gairebé pionera en l’àmbit nacional que està obtenint resultats molt positius ja que ha assolit el 100% de les previsions inicials i ha permès augmentar i controlar els percentatges de recollida selectiva com l’orgànica, el paper, cartó i vidre.

El projecte, que ha comptat amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i l’entitat Ecoembes, busca  ser un exemple de gestió per altres estacions d’esquí . “L’actitud positiva dels responsables de l’estació ha fet possible portar a terme aquestes accions.  Cal treballar l’àmbit de la qualitat ambiental i aconseguir un distintiu per aquelles que ho facin bé” explica Farrero.

Durant aquesta temporada s’ha incrementat  la freqüència de recollida, neteja i manteniment dels contenidors i el seu entorn, s’han distribuït nous contenidors i es preveu posar en marxa nous  sistemes de compactació. També cal destacar la formació als treballadors i responsables del complex per assegurar una correcta participació. Actualment es treballa en fomentar i millorar la gestió de residus de la matèria orgànica tant als restaurants com a les cafeteries de l’estació, on una part del menjar es serveix en vaixella compostable.

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal