23-10-2018 - 14:24
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat Les carnisseries i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça impulsen la marca “Carns de la Ribagorça” pel pont de l’1 de maig
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

Les carnisseries i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça impulsen la marca “Carns de la Ribagorça” pel pont de l’1 de maig

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 02/05/2018 15:06

Totes les carnisseries de la comarca de l’Alta Ribagorça s’han sumat a la iniciativa “Carns de la Ribagorça” promoguda pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça amb l’objectiu de posar en valor l'origen, la qualitat i les característiques de la carn d’oví-caprí i boví

Totes les carnisseries de la comarca de l’Alta Ribagorça s’han sumat a la iniciativa “Carns de la Ribagorça” promoguda pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça amb l’objectiu de posar en valor l'origen, la qualitat i les característiques de la carn d’oví-caprí i boví produïda a la zona geogràfica que abasta les comarques de la Ribagorça catalana i aragonesa i comercialitzada a través dels usuaris dels escorxadors de El Pont de Suert i Vilaller. La campanya s’inicia durant aquest cap de setmana aprofitant la festivitat del pont de l’1 de maig. 

El passat dijous, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va lliurar als carnissers el material promocional que incorpora la nova imatge gràfica de la campanya,  un distintiu a la façana perquè l’usuari reconegui el producte càrnic local i l’etiquetatge en els productes envasats. També s’ha iniciat una campanya divulgativa a través de fulletons, xarxes socials i es pretén portar a terme diverses accions puntuals de promoció durant aquest 2018.

“A través d’uns sistema de cria i engreix natural, la carn identificada amb aquest distintiu és saludable, amb la garantia de procedència de qualitat. És una carn fresca, tendra, saborosa” explica el president del Consell Comarcal de l’Altra Ribagorça, Josep Lluís Farrero.

Segons Farrero, el projecte vol posar en valor els ramaders i les ramaderies, petites empreses familiars, arrelades al territori que realitzen una funció molt important de manteniment del paisatge i de conservació de les races autòctones amb un llegat de costums i manera de fer heretat de pares a fills.

Malgrat que inicialment s’ha treballat amb el sector de les carnisseries/xarcuteries i els escorxadors, el projecte “Carns de la Ribagorça” pretén ser transversal, per això durant aquest 2018 es vol fer extensiu al sector serveis com ara restaurants, agroturisme i lleure.

Per tal de poder forma part del projecte les persones interessades cal que es registrin i sol·licitin l’ús de la marca comercial. Un cop autoritzades estan obligades a distingir clarament la carn acollida a la marca “Carns de la Ribagorça”, d’aquelles altres obtingudes fora  de les condicions de la marca. En el cas dels escorxadors o sales de desfer, es disposa de l’etiquetatge específic que identifica i vincula les canals expedides amb la marca. En l’etiquetatge es fa constar el logotip de la marca i les dades facilitades a l’etiqueta.

Per tal de gestionar l’ús i registre de la marca comercial es crearà una comissió constituïda per representants de tots els operadors que formen part de la marca i per personal assignat per Consell Comarcal i l’oficina del DARP.

El pla de cara al 2018 inclou promoure accions de comercialització, donar un impuls en el sector de la restauració i involucrar els ramaders en accions promocionals. El projecte compta amb el suport del Consorci Leader Pirineu Occidental i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

 

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal