14-12-2018 - 09:28
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat Regina Santamaria (Can Fabes) amfitriona de les 19es Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

Regina Santamaria (Can Fabes) amfitriona de les 19es Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 02/10/2013 08:20

El Consell Comarcal confia arribar als 1700 comensals. Són les jornades gastronòmiques més importants de Catalunya en quant al nombre de menús servits.

Regina Santamaria, filla del prestigiós cuiner Santi Santamaria i propietària de dos restaurants a Madrid i Shangai donarà el tret de sortida de les 19es Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça que s’iniciaran el cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre.

 

L’acte de presentació, col·loqui i degustació se celebrarà el proper divendres dia 4 d’octubre a les 18 hores a la sala de plens del Consell Comarcal, on es realitzarà una xerrada sobre la cuina de muntanya i la cuina amb bolets.

 

D’aquesta manera, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça donarà el tret de sortida a les 19es Jornades Gastronòmiques del Bolet que se celebraran durant tot el mes d’octubre a la comarca pirinenca.

 

Les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça, en les quals enguany participaran 12 restaurants, són les més importants que es realitzen a Catalunya pel que fa al nombre de menús servits i, segons Josep Lluis Farrero, “esperem poder arribar aquest any als 1.700 comensals, sobretot després de l’augment (en el número de) menús respecte al 2011”.

 

En cadascun dels restaurants participants s’ofereixen menús que tenen el bolet com producte principal. L’objectiu de les Jornades, segons ha comentat Josep Lluis Farrero, conseller de turisme del Consell Comarcal, és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, fet que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuda a posar en valor el bolet com un element vertebrador de la nostra comarca”.

 

Els  restaurants participants en aquesta edició són els següents: Hostal Casa Prades, Casa Peiró, Las Cumbres, Restaurant Manantial, Villa Maria, L’Aüt, Casós, Ribera, Casa Joanot, Casa Prades, El Fai i el Asador Vasco Sidreria Karpanta. D’altra  banda, tots els menús inclouen una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes i Ratafia dels Raiers.

 

També, com a novetat als diferents menús s’oferiran a més de bolets de la comarca, altres  productes propis com la carn de vedella o la mel.

 

Les Jornades començaran el cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre i finalitzaran el cap de setmana del 31 al 3 de novembre. Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal ha animat a tothom a visitar “la nostra comarca i que gaudeixi de tots els nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics”.

 

Paral·lelament a les Jornades, s’han organitzat altres activitats com la celebració del Dia Mundial dels ocells al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, diferents itineraris de natura, les Fires de Vilaller i de la Xirella, entre d’altres.

 

Per a més informació sobre les Jornades es pot consultar el portal comarcal www.altaribagorça.cat o www.turismealtaribagorca.cat

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal