14-12-2018 - 09:25
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat Reunió de clausura de les 18es. Jornades Gastronòmiques del bolet de l’Alta Ribagorça
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

Reunió de clausura de les 18es. Jornades Gastronòmiques del bolet de l’Alta Ribagorça

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 28/01/2013 10:17

En aquesta edició s’han servit 1.332 menús Són les Jornades Gastronòmiques més importants de Catalunya quant al nombre de menús servits.

El passat dimarts es va fer la reunió de valoració i clausura del les 18es Jornades Gastronòmiques del bolet de l’Alta Ribagorça. A la reunió van participar, d’una banda el conseller de Turisme, Jose Luis Farrero i els restauradors participants a les Jornades, entre d’altres.

 

En l’edició 2012, es van servir un total de 1.332 menús, un 2.94% més que en l’edició anterior. El president del Consell i el conseller de turisme han coincidit a valorar el resultat de les Jornades com a positiu “estem molt satisfets del resultat, ja que a l’inici ens conformàvem en repetir el número de menús de l’any anterior i finalment els hem augmentat. La dada més important de les enquestes és el grau de satisfacció dels comensals. De les 668 enquestes realitzades, el 97.9% respon que ha quedat satisfet amb el menú. També s’ha de destacar el grau de fidelització que han aconseguit les Jornades de l’Alta Ribagorça ja que el 41.3% dels enquestats han comentat que ja havien assistit en altres edicions, cosa que ens anima a continuar i potenciar aquestes jornades que, quant al número de menús servits, es converteixen en una de les més importants”.

 

Les Jornades Gastronòmiques del bolet, que en aquesta edició van ser presentades pel prestigiós cuiner Sergi Torres, se celebren durant tots els caps de setmana del mes d’octubre i en aquesta edició hi han participat un total d’11 restaurants.

 

 

L’objectiu de les Jornades segons ha comentat Jose Luis Farrero, és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuden a posar en valor el bolet com a un element vertebrador de la nostra comarca”

 

En l’acte de cloenda de dijous, també es van fer dos sortejos entre els participants. Un pel comensals residents a la comarca (un lot de productes agroalimentaris de la comarca) i un altre consistent en un cap de setmana en un hotel de l’Alta Ribagorça, destinat pels participants de fora de la comarca.

 

 

  • Menús servits en altres edicions

 

 

Any                  Restaurants participants             Menús servits

 

2007                         13                                            1.275

2008                         13                                            1.445

2009                         14                                            1.469

2010                         14                                            1.580       

2011                         11                                            1.294       

2012                         11                                            1.332       

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal