10-12-2018 - 17:03
Esteu aquí: Inici Serveis web Actualitat Tret de sortida de les 20es. Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça
  • Text Gran
  • Text Normal
  • Text Petit

Tret de sortida de les 20es. Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça

per Jordi Pua Puñet darrera modificació 01/10/2014 08:42

Judit Comes s’ha sorprès per la qualitat i la presentació dels plats que s’han degustat durant la presentació El Consell Comarcal confia arribar als 2.000 comensals. Són les jornades gastronòmiques més importants de Catalunya pel que fa al nombre de menús servits.

Judit Comes, especialista en decoració gastronòmica, medalla dor d’or de la Copa del Món de Gastronomia i campiona d’Europa de Talla Vegetal ha donat avui el tret de sortida de les 20es Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça que es duran a terme durant tot el mes d’octubre  a 13 restaurants de la comarca (del 3 d’octubre al 2 de novembre).

 

Durant l’acte de presentació, al qual han assistit diferents autoritats com el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació, el Sr. Octavi Miarnau, els restaurants participants han realitzat una degustació d’alguns dels plats que s’oferiran a les Jornades, que per nombre de menús servits són les més importants de Catalunya.

 

Josep Lluis Farrero, conseller de Turisme del Consell Comarcal ha comentat: “esperem que aquest any puguem arribar als 2.000 comensals, ja que aquest any és l’aniversari i és un bon moment per gaudir de la cuina ribagorçana” .

 

L’objectiu de les Jornades és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, fet que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuda a reivindicar el bolet com un element vertebrador de la nostra comarca”.

 

Per celebrar aquests 20 anys, els restaurants participants han escollit aquells plats que més èxit i acceptació han tingut a les Jornades anteriors. També s’ha elaborat un opuscle amb els bolets més característics de la comarca que s’entregaràn als comensals de les Jornades.

 

En aquesta edició participaran els següents restaurants: Casa Peiró, El Remei, La Granja, Les Cumbres, Manantial, Asador Vasco Sidreria Karpanta, Cotori, Ventador, Villa Maria, L’Aüt, Casós, Casa Joanot i el El Fai.

 

A més a més, tots els menús inclouen una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes de Boí i Ratafia dels Raiers.

 

Les Jornades començaran el cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre i finalitzaran el cap de setmana del 31 al 3 de novembre. Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal ha animat a tothom a visitar “la nostra comarca i que gaudeixi de tots els nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics”.

 

Annex1: Menús servits

 

 

Any                  Restaurants participants             Menús servits

 

2007                         13                                            1.275

2008                         13                                            1.445

2009                         14                                            1.469

2010                         14                                            1.580

2011                         11                                            1.294       

2012                         11                                            1.332       

2013                         12                                            1.325

 

       

 

 

En cadascun dels restaurants participants s’ofereixen menús que tenen “el bolet” com a producte principal

 

 

 

 

Annex 2: Calendari

 

Del 3 al 5 d’octubre

 

Restaurant Casa Peiró (Cóll)

Restaurant El Remei (Castilló de Tor)

Restaurant La Granja (Erill la Vall)

 

 

Del 10 al 12 d’octubre:

 

Restaurant Les Cumbres (El Pont de Suert)

Restaurant Manantial (Caldes de Boí)

l’Asador Vasco Sidreria Karpanta (Pla de l’Ermita de Taüll)

 

Del 17 al 19 d’octubre

 

Restaurant Cotori (El Pont de Suert)

Restaurant El Ventador (Barruera)

Restaurant Villa Maria (Llesp)

 

 

Del 24 d’octubre al 26 d’octubre

 

Restaurant L’Aüt (Erill la Vall)

Restaurant Casós (Boí)

 

 

Del 31 d’octubre al 2 de novembre

 

Restaurant Casa Joanot (Iran)

Restaurant El Fai (Taüll)

 

 

DESTACATS

 * Desenvolupat per: Semic Internet

consell@ccar.ddl.net - Tel. 973 69 03 53 - Fax 973 69 05 75 Av. Victoriano Muñoz, 48 - 25520 El Pont de Suert Avís Legal