Els menjadors escolars de la comarca ofereixen productes ecològics i de proximitat durant la “Setmana Bio”
Els centres escolars de l’Alta Ribagorça gaudiran del 18 al 29 d’octubre de la Setmana Bio a les escoles amb l’objectiu d’incentivar una alimentació ecològica i saludable.
DIJOUS 21 OCTUBRE 2021
El Consell Comarcal, que coordina la gestió dels menjadors escolars, ha treballat per la incorporació de productes de proximitat en els menús escolars.
Els centres escolars de la Vall de Boí i el Pont de Suert han ofert des del 18 i fins avui, diversos productes de proximitat com la carn de la Ribagorça, les pomes de Llesp, el pa artesà del Forn de Vilaller així com pastes, farines i arròs integrals, hamburgueses vegetals o lactis ecològics, entre altres. Els alumnes de l’escola pública de Vilaller ho faran la propera setmana del 25 al 29 en el marc de la campanya “Setmana Bio a les escoles” que promouen els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana. Prop de 150 alumnes es beneficiaran de productes locals i coneixeran els productors que ho elaboren a través d’un follet editat que s’envia digitalment a les famílies.
Segons la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, cada any coordinem la Setmana Bio a les escoles per tal de reforçar el producte de proximitat als menjadors escolars i al mateix temps donar a conèixer productors del territori. És una campanya que dona més visibilitat al treball que, des de fa anys, s’està fent als menjadors on apostem per un producte local, afavorint un consum responsable, sostenible i respectuós els més joves.
La Setmana Bio a les escoles és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya.