L’Alta Ribagorça acull una jornada sobre obradors compartits
L'objectiu és poder conèixer de primera mà l'experiència de dos obradors compartits en funcionament: un de productes carnis i un altre de conserves vegetals.
DIVENDRES 24 MAIG 2024
El proper dimarts, 28 de maig, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça acollirà la primera jornada sobre obradors compartits, organitzada conjuntament amb l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran.
L'objectiu és poder conèixer de primera mà l'experiència de dos obradors compartits en funcionament: un de productes carnis i un altre de conserves vegetals. A través dels seus representants s’explicarà com es va gestar la iniciativa, el nombre de socis, la modalitat d'empresa escollida, el seu model de negoci, de gestió i de governança i s'analitzaran i es debatran propostes per al projecte comarcal.
La jornada s'iniciarà amb una presentació a càrrec del president del Consell Comarcal, Albert Palacín, juntament amb la delegada de l'Alt Pirineu i Aran, Núria Fontanet i el cap de l'Oficina comarcal d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Hierro.
Les cooperatives participants són Coopyrene Rural, SCCL i l'Obrador de la Catalunya Central SCCL. Per finalitzar, es preveu una taula rodona amb els productors assistents per plantejar dubtes i qüestions.
A inicis d’any, el Consell Comarcal va presentar els resultats d’un estudi per conèixer la viabilitat d'un obrador compartit a la comarca, el resultat del qual afirma que hi ha una demanda justificada per a la creació d’un equipament orientat principalment a la manipulació de carn fresca de boví. Aquesta és una de les línies d’acció, impulsada des de les àrees de medi ambient i promoció econòmica del Consell Comarcal.