L’Alta Ribagorça, present a l’inici del cicle ‘Trobades Gastronòmiques Comer’
Durant la trobada, presidida per el president de la Diputació,s’ha presentat oficialment la nova marca ‘Gust de Lleida’, impulsada per la Diputació, amb l’objectiu de promoure els productes agroalimentaris de proximitat.
DIMARTS 08 ABRIL 2025
La Pobla de Segur ha acollit aquest dimarts, 8 d’abril, la primera trobada del cicle ‘Trobades Gastronòmiques Comer’, una iniciativa impulsada per La Vanguardia – Canal Comer amb el suport de la Diputació de Lleida, en el marc de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. L’acte ha reunit representants institucionals, xefs de prestigi productors i professionals del sector per posar en valor la riquesa del rebost del territori i la importància de la gastronomia com a eina de desenvolupament local, arrelament i preservació del paisatge.
El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín, ha assistit a la jornada i ha destacat “la necessitat de seguir apostant per un producte propi i una gastronomia arrelada al territori, basada en el producte i l’excel·lència, com a motor de dinamització turística i econòmica”. Palacín ha remarcat que “iniciatives com aquestes són fonamentals per visibilitzar la feina de tants petits productors i cuiners que dia a dia mantenen viva la identitat del nostre Pirineu”.
Durant la trobada, presidida per el president de la Diputació,s’ha presentat oficialment la nova marca ‘Gust de Lleida’, impulsada per la Diputació, amb l’objectiu de promoure els productes agroalimentaris de proximitat. El col·loqui central ha estat moderat per la periodista gastronòmica Cristina Jolonch, i la jornada ha conclòs amb un còctel-dinar elaborat per Pallars Gastronòmic i l’Escola d’Hostaleria del Pallars.
Amb aquest cicle, es vol enfortir la connexió entre gastronomia, paisatge, territori i sostenibilitat, tot reforçant la imatge de Lleida com a destinació gastronòmica de referència dins i fora de Catalunya.