Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals aporten gust, música i bon ambient a l’Alta Ribagorça

Durant tres diumenges consecutius, les places d’aquests pobles es convertiran en espais de trobada on el públic podrà gaudir de música i gastronomia.

DIJOUS 01 MAIG 2025

Els diumenges 11, 18 i 25 de maig, Erill la Vall, Vilaller i el Pont de Suert acolliran la tercera edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals, una proposta cultural i gastronòmica impulsada pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça que combina música en directe amb degustació de tapes elaborades amb producte local.

L’esdeveniment, ja consolidat com una de les cites de primavera més esperades a la comarca, té com a objectiu dinamitzar el territori fora de temporada alta, promocionar la cuina local i donar suport als productors i restauradors del Pirineu.

Un esdeveniment amb segell local i vocació de país

Aquesta edició se celebra en el marc de l’Any de la Gastronomia i el Producte Català 2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça s’ha adherit oficialment a la campanya “Som Gastronomia” per sumar-se a les iniciatives que posen en valor la cuina, la cultura i el territori.                            Aquest producte local forma part també de la nova marca gastronómica Gust de LLeida, creada i impulsada per la Diputació de LLeida                          

Amb aquests reconeixements, el Consell reafirma el seu compromís amb la promoció del patrimoni culinari i del producte local i es posiciona com a comarca activa dins l’estratègia de difusió de la gastronomia catalana.                       

Durant tres diumenges consecutius, de 12.30 a 14:30 h, les places d’aquests pobles es convertiran en espais de trobada on el públic podrà gaudir de música en viu mentre degusta tapes a 2,5 € elaborades amb ingredients de proximitat. Aquestes tapes, valorades en 4 €, estan parcialment subvencionades pel Consell Comarcal per fomentar el consum i garantir la participació dels establiments locals.

Els restaurants participants són:

  • El Cau de Boí (Erill la Vall), amb una oferta casolana i de muntanya.
  • Txambonet i Forn Codina (Vilaller), que combinen tapes tradicionals i productes artesans reconeguts a nivell català.
  • Restaurant La Granja (El Pont de Suert), que aposta per la cuina de mercat amb producte local.

Música en directe que acompanya el gust

Cada jornada comptarà amb la presència d’un grup diferent que aportarà ambient i dinamisme a l’espai:

  • Los Bongo Beat (11 de maig, Erill la Vall): ritmes afroamericans i rock’n’roll dels 50.
  • Bad Monroe’s (18 de maig, Vilaller): rock alternatiu amb pinzellades de blues i soul.
  • Monnie & The Awesome Boys (25 de maig, El Pont de Suert): soul, funk i pop amb energia.

En les edicions anteriors, els Vermuts Gastronòmics Musicals han congregat més de 600 assistents i s’han servit més de 1.000 tapes, amb una gran acceptació tant per part del públic com dels establiments participants.

El president del Consell Comarcal, Albert Palacín, destaca que “aquesta proposta és un exemple de com la cultura i la gastronomia poden ser motors de dinamització turística  i econòmica al món rural,