Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Alta Ribagorça obre les portes per acollir una nova edició de Benvinguts a Pagès

Durant el cap de setmana, tres explotacions obriran les portes per mostrar com és el seu procés productiu: Cargols Txambonet, Fardaball i Ribagorçanes que faran visites dissabte i diumenge al matí i la tarda en grups de 10 persones com a màxim.

DIMARTS 28 SETEMBRE 2021

Aquest cap de setmana, la comarca de l'Alta Ribagorça acull una nova edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que pretén apropar el món de la pagesia a la ciutadania en general. Durant el cap de setmana, tres explotacions obriran les portes per mostrar com és el seu procés productiu: Cargols Txambonet, Fardaball i Ribagorçanes que faran visites dissabte i diumenge al matí i la tarda en grups de 10 persones com a màxim.
Caragols Txambonet és una explotació situada a Vilaller dedicada a la cria de caragols amb una capacitat per 125.000 alevins de venda directa a restaurants i botigues de la comarca i de la resta de Catalunya. Fardaball SAT, a Barruera, mostrarà als visitants com és una explotació ramadera de vaca Bruna dels Pirineus per a la producció de carn en sistema ecològic. Finalment, al nucli de Llesp, trobarem l'explotació agroecològica Ribagorsanes amb vuit-cents arbres de més de cent vint varietats de pomes i peres.
Durant el cap de setmana, diversos allotjaments i restaurants també oferiran activitats o iniciatives com anar a l'hort, recollir els ous de les gallines, visitar explotacions ramaderes pròpies, intercanviar experiències en la criança dels animals o degustar plats típics de muntanya.
En total hi participen nou establiments turístics: Casa Calvera (Vilaller), Casa Hortal (Barruera) Casa Quintana (Llesp) i Hotel Farré d'Avall (Barruera), Camping del remei (El Pont de Suert), Casa Xoquin (Durro), Fardaball SAT (Barruera), Cargols Txambonet (Vilaller) i Ribagorsanes (Llesp).
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ramaderia, a través de Prodeca, i del departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

Fitxers adjunts