Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un tast de vins de les bodegues Costers del Segre emmarca l’inici de les 24es Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça

Del 5 al 28 d'octubre, diversos restauradors de la Ribagorça oferiran una oferta gastronòmica de qualitat i posaran de nou en valor aquells productes que identifiquen el territori i ajuden a posicionar la comarca en un sector cada vegada més complex i competitiu.

DILLUNS 01 OCTUBRE 2018

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va presentar dijous les 24 es Jornades Gastronòmiques del Bolets a l’Alta Ribagorça, on hi participen 7 restauradors de la comarca. L’acte va tenir lloc al restaurant Casa Prades, a El Pont de Suert, i va estar presidit pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero  amb l’assistència del conseller de turisme, Alfons Duta i la consellera de cultura, Marta Rollan. Com en l’anterior edició, la presentació es va realitzar en un dels restaurants participants per tal de donar importància als propis restauradors.

Jordi Martínez, actualment millor sommeliere de D.O. Cava a Catalunya i Andorra,  col·laborador de varies guies especialitzades va oferir als restauradors un taller de tast de vins de D.O. Costers del Segre amb l’objectiu d’unir vi i territori. Martínez va reivindicar la necessitat de facilitar al client l’elecció d’un bon vi i va donar consells i recomanacions als assistents amb l’objectiu de donar eines per professionalitzar al sector.

Les 24es jornades gastronòmiques del Bolets a l’Alta Ribagorça s’iniciaran el proper cap de setmana. Del  5 al 28 d’octubre, els restaurants participants oferiran menús on el bolet serà el producte principal. Farrero va destacar la feina dels restauradors per oferir una oferta gastronòmica de qualitat i posar en valor aquells productes que ens identifiquen i ens ajuden a posicionar-nos en un sector cada vegada més complex i competitiu.

Els  restaurants participants en aquesta edició són els següents: Casa Prades, Restaurant Manantial, L’Aüt, La Granja, El Ventador, Villa Maria i El Fai.  D’altra  banda, tots els menús inclouen una El Fai degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes i Ratafia dels Raiers.  A més, s’obsequiarà els clients amb un estri de cuina de fusta.

Paral·lelament a les Jornades, s’han organitzat altres activitats per als participants: diferents itineraris de natura, una caminada micològica, exposicions de bolets.